2013.09.24. 10:46 nfo

Vadludak, 8 különböző módon 1.rész (Flippy Corners)

Címkék: FOLTVARRÁS Flying Geese Vadludak

A "Tökéletes illesztés" című munkánknál az első feladat a vadludak elkészítése volt. Szeretném bemutatni Nektek hogyan lehet 8 különböző módszerrel elkészíteni ezt a nagyon népszerű blokkot.

Flippy Corners

Először azt a metódust mutatom, amit a faliképnél is használtunk ( a képek forrása: connectingthreads.com).

Itt egy téglalapból és két négyzetből állítjuk össze a blokkot. A téglalap rövidebb oldala a négyzet oldalával egyenlő méretű, a hosszabbik oldal pedig a rövidebb kétszerese, mínusz 1/2". Például: ha a négyzet 2 1/2", akkor a téglalap mérete 4 1/2" X 2 1/2". 

A téglalapot színével felfelé, a négyzetet színével lefelé egymásra illesztjük az egyik oldalon és az átlón végigvarrjuk. Ennek a rövidítése angolul RST (right sides together) vagyis az anyagokat színt-színre fordítjuk, lehet, hogy találkoztatok is már ezzel a kifejezéssel.

Ha úgy érzed szemmértékre is meg tudod varrni, ne tedd, inkább húzd meg az átlót a négyzet hátulján, olyan jelölővel, amit használni szoktál, így biztosan egyenes lesz a varrásvonal.

Vágd le a felesleget 1/4" -re a varrásvonaltól (ne dobd ki, mehet az apró fecnis dobozba).

Vasald a sötétebb szín felé a varrásszélességet. Ha még kezdő vagy a foltvarrásban, érdemes megnézni ezt a 2 perces videót a vasalási tippekről, szabályokról:

Most helyezd a másik négyzetet a téglalap ellentétes oldalára, színével lefelé, jelöld meg a varrásvonalat, varrd le az átlón:

Itt is vágd le a felesleget 1/4" -re a varrásvonaltól:

Vasald a sötétebb anyag felé a varrásszélességet és el is készült a blokk:

komment

süti beállítások módosítása