2012.06.05. 22:56 nfo

Nagy varrásra készülnek, Guinness rekordkísérlet Baján

Címkék: FOLTVARRÁS Kirándulás-Közös varrás

 

A 17. Bajai Halfőző Fesztivál és a Csodálatos Baja 2012 rendezvénysorozat keretein belül kerül megrendezésre 2012. július 12-n a Sugovica látványvarrás elnevezésű közösségi műhelymunka.

Rendezvényünk célja nemzetközi és hazai kulturális kapcsolataink, nemzeti identitásunk erősítése; a foltvarrás, mint közösségformáló erő népszerűsítése; figyelemfelkeltés, és egyben egy kellemes alkotói délután eltöltése, Guinness-rekord felállítása. 

Az alkotói délután tárgya charm-quilt nemzeti zászlónk elkészítése lesz, melyet a bajai Polgármesteri Hivatal Türr termének díszítésére szánunk.
A lobogó összeállítását muzsikaszó mellett, partnerfoltkörökkel összefogásban tesszük, mely munkának paraméterei adottak voltak az egyedi rekordkísérlethez, 6 óra alatt készül el a 8nm-s lobogó.
Vendégünk lesz a pécsi, csantavéri, bonyhádi, mohácsi, szekszárdi, paksi, érsekcsanádi, kecskeméti foltkör képviselete.
Az 1000db-ból álló charm-quilt elkészítését hosszas gyűjtőmunka előzi meg, ezúton kérünk Benneteket, amennyiben mintás anyagdaraboddal részévé válnátok a foltvarrós rekordkísérletnek, küldjétek el piros, fehér, zöld, 8,5×13,5cm-s téglalapjaitokat a címemre, köszönöm a Sugovicák nevében:

Reiner Rita
6500 Baja
Kálvária u. 94.

Merjünk nagyot álmodni! 
A programmal kapcsolatos hírekkel, érdekességekkel várunk Benneteket!
 
Ha Ti, balatonlelleiek is szeretnétek hozzájárulni a rekordkísérlethez, akkor leadhatjátok az anyagdarabokat  június 16-án délután kettőtől hatig a Művelődési Ház előtti parkban a Varrjunk a szabadban!-rendezvényünk ideje alatt. A neveket felsorolva, egyben postázzuk Bajára.

komment

süti beállítások módosítása