2012.05.18. 10:45 nfo

Varrjunk a szabadban! - nemzetközi nap

 

(Fotó: Rigó Tibor)

.

.

.

.

 

 

 


A PRO FUTURO Egyesület tagjai szeretettel meghívják Önöket

a nemzetközi VARRJUNK A SZABADBAN!-nap

balatonlellei rendezvényére.

A program 2012. június 16-án, 14 és 18 óra között

a Művelődési Ház előtti parkban kerül megrendezésre.

 

Az alapanyagokat és az eszközöket mi biztosítjuk, Önök csak az alkotókedvet hozzák magukkal!

 

 224124518925381210_xewosW9m_b.jpg

(Fotó: squidoo.com)

 

 

 

 

VARRJUNK A SZABADBAN
2012. JÚNIUS 16-ÁN!


Danielle Landesnek, a kötés amerikai szerelmesének 2005-ben az a zseniális ötlete támadt, hogy egy napra minden kötős álljon fel kedvenc foteljéből, kanapéjáról, és kint, a szabadban, másokkal együtt hódoljon szenvedélyének – így született a nemzetközi “Köss a szabadban” nap (www.wwkipday.com).
Kötni és foltvarrni persze otthon, egyedül is lehet, de nincs is annál jobb, mint társaságban beszélgetés közben kötögetni, varrogatni. Lehet, hogy nem is ismeritek a többi „bezárt” kötőt vagy foltvarrót: lehet, hogy a szomszédodnak vagy egy kolléganődnek is ez a hobbija, de erről valahogy sohasem beszéltetek.
Danielle Landes ötlete azt a célt is szolgálja, hogy a társadalom megtudja, nem csak az idősek szeretnek kézimunkázni, hanem sok fiatal férfi és nő számára ma is népszerű szabadidős tevékenység mindennapi textildarabok, sőt műalkotások elkészítése.
Helen Heaney és Marion-Linda Paternostro, az Osztrák Foltvarró Céh elnöke és alelnöke 2009-ben kezdeményezte, hogy a nemzetközi kötős nappal párhuzamosan jöjjön létre egy európai „Varrjunk a szabadban!” nap (angol betűszóval „Quip”), amire mindig június harmadik szombatján kerül sor, idén tehát június 16-án. Ez az év leghosszabb szombatja, tehát bőven van idő a szabadban kötni és varrni. A
kezdeményezéshez Dánia, Olaszország, Spanyolország, Norvégia, Ausztria is csatlakozott, és természetesen Magyarország is beszállt ebbe a mozgalomba. A feladat nagyon egyszerű: beszéljétek meg csoporttársaitokkal és más foltvarrókkal, hogy milyen nyilvános helyen találkoztok, és min fogtok dolgozni. Mindenki lehet “házigazda”, azaz szervezhet Quipet. A legfontosabb, hogy a többiek megtudják, hol és mikor tartjátok a “foltvarrós pikniket”, és persze előre tisztázni kell, hogy a kiválasztott helyszínen nincs akadálya a kitelepedésnek. A rendezvényeket a céh honlapján fogjuk közzétenni, és a helyszínek listájának linkje az EQA honlapján is megjelenik majd. Természetesen a helyszín környékén tehettek ki plakátokat, a környékbeli boltokban ott hagyhatjátok a szórólapot.


VARRJUNK A SZABADBAN 2012. JÚNIUS 16-ÁN!
Csináljunk reklámot a foltvarrásnak és a Magyar Foltvarró Céhnek!
Tegyük még népszerűbbé a foltvarrást!

(forrás: http://www.hunpatch.com/)